Film Review: The Strangers / The Unborn / All the Boys Love Mandy Lane

I den sidste tid har jeg forsøgt at rydde lidt op i de gyserfilm der havde ophobet sig i samlingen og her er de første 3 anmeldelser samlet 3 skræmmende ens filmplakater
(¤ jeg håber det er den samme der har lavet dem ellers ville jeg ringe til politiet…)

The Strangers
Instrueret og skrevet af Bryan Bertino
Med Scott Speedman, Liv Tyler, Gemma Ward og Alex Fisher

Overraskende vellavet og spændende thriller med en tung krybende uhygge gemt i hver eneste skygge og en umådelig effektiv brug af stilhed.
Ligeså overraskende er at de to normalt middelmådige (¤ i min mening) skuespillere, Scott Speedman og Liv Tyler, begge giver kraftfulde og troværdige præstationer.
Bringer minder om en tid før Saw og Hostel’s irriterende ”torture-porn” hvor man kunne lave en gyserfilm uden spande af blod. (¤ Jeg ved godt at det er mærkeligt at jeg af alle personer siger sådan noget, som en stor fan af gore, men gore er sjældent interessant hvis det bare er gore for gore skyld)
7/10 (6)

The Unborn
Instrueret og skrevet af David S. Goyer
Med Odette Yustman, Gary Oldman, Meagan Good, James Remar, Carla Gugino og Idris Elba

The Unborn er “possesion-horror” lige efter bogen hvilket resultere i at den klichétyngede historie aldrig formår at overraske eller bare virke det mindste skræmmende, mest af alt fordi David S. Goyer gør ligesom så mange andre og stjæler fra de sidste 10 års asiatiske gysere.
Lige siden den originale Ringu (The Ring) udkom i 1998 har alskens manuskriptforfattere verden over kopieret den med arme og ben, inklusiv Ringu instruktøren Hideo Nakata selv med mange efterfølgere og den meget ens Honogurai Mizu No Soko Kara (bedre kendt som Dark Water), det de stort set alle har overset er at selvom det måske virkede og var interessant i de første par film så blev det hurtigt kedeligt især med de over 20 film fra verden over der er udkommet inden for de sidste 10 år omhandlende det samme emne.
Som man også kunne se i den rædselsfulde amerikanske genindspilning af The Grudge hvor der stort set var en chokeffekt der bare blev brugt igen og igen, det er meget det samme her bare med den undtagelse at her spilder man også talentfulde skuespillere såsom Gary Oldman og Idris Elba (fra The Wire).
3/10 (5)

All the Boys Love Mandy Lane
Instrueret af Jonathan Levine og skrevet af Jacob Forman
Med Amber Heard, Anson Mount, Whitney Able, Michael Welsh og Luke Grimes

Hvordan en talentløs filmskoledrop-out (¤ det ved jeg ikke om han er men han laver film som en) som Jonathan Levine har formået at svindle sig til finansieringen af denne prætentiøse og kedelige gyser kommer jeg nok aldrig til at forstå, men mit bedste gæt er nok at det er Amber Heard (i titelrollen som Mandy Lane) der har givet ham pengene for 25% af filmens spilletid er close-ups af hende uden der sker noget som helst.
2/10 (6)

Categories: Movies