Film Review: Dragon Hunters / Igor

Dragon Hunters [Chasseurs de Dragons]
Instrueret af Guillame Ivernel og Arthur Qwak og skrevet af Frédéric Lenoir og Arthur Qwak
Med stemmer af Forest Whitaker, Rob Paulsen, Mary Mouser og Jeremy Prevost

Spillefilmsadaptionen af den populære franske tegneserie og senere tv-tegnefilmserie er lidt af en overraskelse.
Ofte halter europæiske tegnefilm efter deres modstykker fra Hollywood, mest på grund af et mindre budget og produktionshold, men det er ikke tilfældet for Dragon Hunters som viser sig at være en af de flotteste computeranimerede tegnefilm.
På nogle punkter kommer Dragon Hunters helt op på Pixar’s niveau, aldrig i animationer, sjæl og charme, men flere setpieces og designs giver nogle næsten overvældende visuelt smukke billeder.
Til tider er omgivelserne så flotte at de karikerede og simple karakterer der udgør filmens persongalleri kommer til at skille sig lidt akavet ud fra helheden.
Historien lever imidlertid ikke op til det høje grafiske niveau og er sjældent mere end en triviel eventyrhistorie om et par underdogs, en hyperaktiv prinsesse og en underlig blå hund på en lang rejse mod verdens ende.
7/10
(6)

Igor
Instrueret af Anthony Leondis og skrevet af Chris McKenna
Med stemmer af John Cusack, Steve Buscemi, John Cleese, Sean Hayes, Eddie Izzard, Jennifer Coolidge, Jay Leno og Molly Shannon

I en dyster by beboet af ”evil scientist” hver med deres egen pukkelryggede medhjælper, belejligt nok alle kaldet Igor, afholdes hvert år en opfinderkonkurrence med det mål at finde den ondeste skabning.
En af disse Igors ønsker intet mere end at være opfinder selv, så han gør det utænkelige og skaber liv.
Men hans skabning er ikke ond…med andre ord er det en eventyrhistorie ligesom alle andre eventyrhistorier bare med et nyt skin. (¤ et skin der er så stærkt inspireret af Tim Burton at flere af karaktererne ligner noget stjålet direkte fra Nightmare before Christmas.)

Det er kedeligt, uoriginalt og forudsigeligt til en grad så det kun er de dummeste børn der ikke vil opdage det.
Et enkelt lyspunkt er Steve Buscemi der ligger stemme til en udødelig kat som ikke ønsker andet end at dø og det kommer der lidt sjov ud af.
4/10
(5)

Categories: Movies