Film Review: Taking of Pelham 123 / The Wrestler

Taking of Pelham 123
Instrueret af Tony Scott og skrevet af Brian Helgeland
Med Denzel Washington, John Travolta, James Gandolfini, Luis Guzmán og John Turturro

Skuffende remake der ikke formår at frembringe mere spænding end sidste gang John Godey’s bog blev genindspillet i 1998 i form af Tv-filmen med Vincent D’Onofrio og Edward James Olmos, og er ene og alene kommet i biograferne på grund af de to hovedroller.
Denzel Washington og John Travolta spiller hver især ganske udmærket men det hele er bare så ligegyldigt og uinteressant.
Selv Tony Scotts high tech visuelle stil, som set i Enemy of the State, Man on Fire og Domino, er her blot en tam efterligning af tidligere værker. (¤ Strope-effekten er ikke og har aldrig været en fed, hvilket mange tilsyneladende ikke har forstået, det er en ting som en 12-årig knægt leger med første gang han rører et kamera og intet andet.)

Note: Man skal ikke lade sig snyde af hurtige biler og stunts i traileren, da den scene kun er filmet for at det skal ligne noget det ikke er.
6/10
(7)

The Wrestler
Instrueret af David Aronofsky og skrevet af Robert D. Siegel
Med Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Todd Barry og Judah Friedlander

Da det blev annonceret af Darren Aronofsky skulle instruere et drama om en afdanket wrestler med Mickey Rourke i hovedrollen virkede det ærligt talt en anelse malplaceret, han er trods alt manden bag så eminente (og syrede) film som π, Requiem for a Dream og The Fountain. (¤ Plus han er ved at gøre klar til at instruere remaken af RoboCop, hvilket kun kan blive fantastisk.)
Alle spørgsmål eller tvivl bliver dog hurtigt besvaret med et gribende, dybfølt og personligt portræt af en knækket mand.

Hvert eneste billede og panorering fortæller, mindst ligeså meget som dialogen, historien om Randy ”The Ram” Robinson hvis storheds blot er et minde der hjemsøger hvert eneste minut af hver eneste dag, dage hvor kampen om noget er lige så hård udenfor som indenfor ringen.
Mickey Rourke spiller ”Ram” i en hudløs ærlig, karrierebedste og oscarværdig præstation bakket op af Marisa Tomei som stripperen Cassidy ligeledes på kanten af hendes karriere. (¤ Tomei holder sig overraskende godt og er stadig lige fræk selv nu hvor hun nærmer sig 45.)
9/10
(9)

Categories: Movies