Game Review: G. I. Joe: The Game / G-Force

G.I. Joe
Udgivet af EA og lavet af Double Helix Games
1-2 player 3. Persons shooter

Intentionerne bag spilversionen af den nye G. I. Joe film er gode nok, stjæl med arme og ben fra såvel gamle klassikere og tidens største hits, men slutresultatet er blevet et harmonikasammenstød af manglende evner, dårligt gamedesign og discount produktion.
Forventningerne var selvsagt ikke særligt høje til dette movietie-in baseret på Hasbros legetøj og en dårlig tegnefilmsserie fra 80’erne, men som blev bevidst tidligere på året med 50 Cent: Blood on the Sand kan et spil der kopiere lystigt overraske positivt.

Målet er fra starten: En simpel pointbaseret shooter i stil med eksempelvis Contra og Commandos blandet med det ofte brugte coversystem fra Gears of War, alt dette ser fremragende ud på papiret, men der opstår et problem hvis ingen af de implementerede aspekter fungere.
Det er et skydespil i trejdeperson uden kontrol over kameraet hvilket betyder at det er tilfældigt om det er den rigtige eller forkerte side af dække man sidder sig og halvdelen af tiden kan man ikke se hvad man skyder på.
Skyderiet udføres ved ”hjælp” af et auto-aim system der ikke gør forskel på om det er fjender, vægge eller points der sigtes på og det er lidt et problem da det trods alt kun er en af dem der prøver at slå dig ihjel.
Grafisk set kan det med lidt god vilje sættes på højde med et spil i midten af sidste generation og lydsiden klarer sig ikke meget bedre.

En ringe trøst ville være hvis, det ligesom så mange andre dårlige spil, i det mindste havde den gode stil at være en kort oplevelse…men sådan skulle det være, spillet tager 6-8 timer at gennemføre eller længere hvis man har selvskadende tendenser nok til at finde alle de gemte ting i banerne.

Spil i stedet: 50 Cent: Blood on the Sand
2/10 (4)

G-Force
Udgivet af Disney Interactive og lavet af Eurocom Entertainment
1 player 3. Persons action-platformer

Familievenligt action-platformspil med talende marsvin klædt ud som agenter baseret på den Jerry Bruckheimer produceret live-action børnefilm der snart ruller over de danske biograflærreder. (¤ Den altoverdøvende lyd man kan høre mens man læser dette er mig der for mine lungers fulde kraft råber: ”YES! Woohoo! Det er lige det jeg har brug for, nu er mit liv komplet og jeg kan dø en glad mand så vent venligst mens jeg begår selvmord.)

Spillet er faktisk et ok børnespil, om end en anelse kedeligt og ensformigt, især hvis man sammenligner med f.eks. Ice Age 3 og Night at the Museum 2 der er også er udkommet for nylig.
I den store mangel på gode platformspil der har været på denne generation af consoller, må man en gang i mellem nøjes med middelmådighed hvis man har lyst til at hoppe lidt rundt. (¤ Man kan selvfølgelig gøre det i virkeligheden eller vente til der kommer et nyt Ratchet & Clank spil til vinter hvis man har skrøbelige lemmer og/eller der er lavt til loftet.)

Spil i stedet: Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction eller Quest for Booty
5/10 (4)

Categories: Games