Film Review: G. I. Joe: The Rise of Cobra

G.I. Joe: The Rise of Cobra
Instrueret af Stephen Sommers og skrevet af Stuart Beattie og David Elliot
Med Channing Tatum, Dennis Quaid, Joseph Gordon-Levitt, Marlon Wayans, Christopher Eccleston, Sienna Miller, Ray Park, Jonathan Pryce, Rachel Nichols, Byung-Hun Lee, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Saïd Taghmaoui, Arnold Vosloo og Brendan Fraser

Man kan anmelde G.I. Joe med en sætning: Det er en live-action Team America: World Police uden parodien, hvis man har brug for mere så læs videre.

Når Hollywood filmatisere udfra de lidt ”svagere” kilder, såsom computerspil eller som det er tilfældet med G.I. Joe og Transformers en legetøjsserie hvor det hovedsageligt kun er tematiske idéer, nogle faste karakterer og næsten ingen historie at gå ud fra, tages der ofte enormt store friheder for at stable en nogenlunde sammenhængende film på benene.
Dette er en fejl.
Det har mange gange resulteret i at filmskaberne snubler i deres egen lemfældighed med materialet og ender med at producere makværk som Super Mario Bros, Doom, Hitman, Max Payne, Double Dragon, Wing Commander, Dead or Alive og senest Street Fighter: Legend of Chun Li der ikke kun er dårlige film men også en hån mod kilden.
Stephen Sommers (The Mummy, Van Helsing), Stuart Beattie (30 Days of Night, Pirates…) og David Elliot (Four Brothers) har heldigvis indset dette og fokusere på det stærkeste aspekt, de farvestrålende figurer, og har lavet en action-packed summer blockbuster i stedet for at forsøge på noget licensen ikke kan bære.
På samme måde som Mortal Kombat før den, er det ikke en god film men det er underholdende action og den er tro mod kilden.

En sidste ting jeg lige vil kommentere er noget af det der overraskede mig mest: Filmen er, med undtagelse af Dennis Quaid der ikke rigtig har noget at arbejde med, ganske vel-castet, alle ser ud til at have det sjovt og overspiller glædeligt hvilket passer godt ind med det karikerede tegneseriegrundlag.
En speciel udmærkelse skal rettes mod den altid undervurderede Joseph Gordon-Levitt der er direkte fantastisk og truer med at stjæle filmen hver eneste gang han er med i en scene.
(¤ G.I. Joe kan forhåbentlig give Gordon-Levitt lidt større profil i Hollywood for det fortjener han og han har gang på gang leveret stjernepræstationer i hans korte men fyldte karriere efter han startede i tv-serien 3rd Rock from the Sun. Kvaliteten stiger næsten bare ved synet af hans navn på rollelisten og med film som Brick, Manic, Killshot, Stop-Loss, The Lookout og Mysterious Skin fortjener han at blive anerkendt som en af de store skuespillere af hans generation.)

Overraskende nok ender G.I. Joe som en af de bedste sommerfilm i år, hvem ville have troet det?
Se også: Mortal Kombat og Teenage Mutant Ninja Turtles
6/10
(4)

Categories: Movies