Game Review: The Beatles: Rock Band / Guitar Hero 5

The Beatles: Rock Band
Udgivet af EA og lavet af Harmonix
1-4 spiller musikspil
Findes også til PS3

Det er virkelig mærkbart når skaberne nærer store følelser for deres produkt og ligger liv og sjæl i udviklingen af dette, i et forsøg på at gøre det så karakteristisk som muligt.
Sådan et produkt er The Beatles: Rock Band.

For der hvor de kunstner specifike udgivelser af Guitar Hero ikke udmønter sig i meget mere end et Guitar Hero-spil med henholdsvis Aerosmith og Metallica, der er dette et fuldblods Beatles-spil.
Det føles som Beatles, en unik og charmerende oplevelse indhyllet i farvestrålende design og fantastisk musik.
Det er en fryd at spille klassiske numre som Helter Skelter, Hey Bulldog, Day Tripper, Back in the USSR og størstedelen af de i alt 45 numre (og der kommer flere).

(¤ Personligt er de to eneste mindre minusser, uden at det trækker ned i karakteren, at det aldrig bliver særlig kompliceret og at jeg er mere til lidt hårde musik generelt.
Men nu er jeg heller ikke den typiske målgruppe for disse spil, så det er ok.)

9/10
(8)

Guitar Hero 5
Udgivet af Activision og lavet af Neversoft
1-8 spiller musikspil
Findes også til PS3
Med musik fra bla. Iron Maiden, Bob Dylan, The Killers, Wolfmother, White Stripes, Arctic Monkeys, Smashing Pumpkins, Band of Horses, Children of Bodom, Rammstein, No Doubt, David Bowie, Gorillaz, Beck, Beastie Boys, Duran Duran, Coldplay, A Perfect Circle, 3 Doors Down, Nirvana, Iggy Pop, Queens of the Stone Age, Kaiser Chiefs, Santana, Garbage, Muse, Johnny Cash, Kings of Leon, Kiss, Blur, The Police, Rush, The Raconteurs, Dire Straits, Steve Wonder, Megadeth, Rolling Stones, Sublime, Weezer, Deep Purple og Bon Jovi.

Activision fortsætter ufortrødent deres hårdnakkede forsøg på at oversvømme markedet med endeløse udgivelser af musikspil.
Dette er det tredje i år (Metallica og Smash Hits) og der er yderligere tre på vej (Band Hero, DJ Hero og Guitar Hero: Van Halen), det er en massiv og utilgivelig malkning af kunder der forventes gang på gang at smide flere penge efter nye ubrugelige plastikinstrumenter.
Trenden må knække på et tidspunkt og jeg håber virkelig at Activision bliver straffet for deres fuldstændige udnyttelse af en tilsyneladende letpåvirkelig målgruppe.

Til Guitar Hero 5s forsvar så er det den bedste, mest funktionelle og polerede version til dato.
Præsentationen og brugervenligheden er blevet finpudset, det hele er let at gå til og muligheden for at springe ind og ud af sange når man lyster giver en større frihed.
Desværre er musikken, i et desperat forsøg på at ramme en endnu bredere og mere casual målgruppe, blevet overvældende hit and miss.
Selvfølgelig er der en masse hits, men der er også en stor del af ligegyldige og uinteressante numre der hverken er spændende at spille eller høre på.
Desuden er valget at lade spilleren spille diverse horn, keyboard og fløjte-sektioner på deres guitar fejlbedømt og direkte tåbeligt.
Hvis man ikke ejer andre GH-spil og gerne vil, så køb dette ellers vent til det falder i pris.
8/10 (7)

Categories: Games