Film Review: District 9

District 9 [2009]
Instrueret af Neill Blomkamp og skrevet af Neill Blomkamp
Med Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Bollt, John Summer og William Allen Young

Der er nogle folk der må sidde tilbage med nogle gevaldigt røde øre efter at have set District 9.
Det er de ansvarlige beslutningstagere hos Microsoft, der efter at have hyret Neill Blomkamp og Peter Jackson til at instruere og producere en storslået Halo film og derefter lod hele projektet løbe ud i sandet.
Disse, forhåbentlig fyrede, mennesker kan nu stå tilbage og bevidne en massiv misset chance og en af de bedste science fiction film i mange år.

Baseret på hans egen kortfilm har Neill Blomkamp præsteret, allerede med hans debutfilm, at skabe en intelligent, original og gribende sci-fi film af så høj karat at den fortjener en plads på listen over absolutte must-sees.
En liste der huser så godt selskab som Alien, Star Wars, Children of Men og I,Robot.

Han bliver hjulpet fornemt på vej af Peter Jackson og Wingnut Studios, der sørger for at filmen, selv på et foldholdvis lille budget, ligner en velfinanceret Hollywood film og indeholder bla. nogle af nogle af de bedst brugte computerefftekter til dato.
(¤ Lidt bittert at James Cameron efter eget udsagn ventede et utal af år på at teknologien blev god nok til at skuespillere og computerskabninger kunne stå naturligt side om side i Avatar og så bliver han slået af en rookie…
Når det er sagt glæder jeg mig som et lille barn til december, hvor man endelig får Camerons første film i knap 10 år og så er det tilmed sci-fi.)

En af de bedste og mest overraskende filmoplevelser i et år hvor størstedelen af Hollywoods sommer blockbusters har skuffet. Se den.

Se også: Alien
10/10 (9)

Categories: Movies