Film Review: The Hurt Locker / State of Play / Adventureland

The Hurt Locker [2008]
Instrueret af Kathryn Bigelow og skrevet af Mark Boal
Med Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse og Evangeline Lily

Intenst og dybt personligt indblik i en af de sjældent sete sider af Irakkrigen, de allieredes minerydder-deling og den psykiske og fysiske nedbrydelse der er en næsten accepteret del af deres hverdag.
Filmen er mesterligt sat op, af Kathryn Bigelow (Point Break, Strange Days), med en tung følelse af utryghed og tension strømmende gennem hele historien, bakket op af stærke præstationer fra hele rollelisten.
Især den forholdsvis ukendte Jeremy Renner, fra 28 Weeks Later, The Assassination of Jesse James, North Country, SWAT og den aflyste tv-serie The Unusuals, spiller særdeles fremragende.
The Hurt Locker fortjener også respekt for at gå mod konventionerne og de forventningerne man har til krigsfilm og overrasker konstant.

Se også: Black Hawk Down
10/10
(8)

State of Play [2009]
Instrueret af Kevin Macdonald og skrevet af Matthew Carnahan og Tony Gilroy
Med Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren, Robin Wright Penn, Jeff Daniels, Jason Bateman og Harry Lennix

Der har været mange dragende og interessante historier bag aviserne og massemediernes manipulation af virkeligheden.
Denne verden og dens historier bliver fremragende udforsket i film som Network, Wag the Dog, Zodiac og dele af TV-serien The Wire.
Kevin Macdonald (Last King of Scotland), Matthew Carnahan (The Kingdom) og Tony Gilroy (Bourne serien og Michael Clayton) forsøger med State of Play at ligge sig på samme niveau og det starter også lovende med konspirationsteorier, intriger og tæt samspil mellem Russell Crowe og Rachel McAdams.
Men filmen kører af sporet i tredje akt, hvor historien falder fra hinanden og bliver uhjælpeligt uinteressant, det er som om man løb tør for idéer og bare tog den mest letkøbte udvej af alle.
Desuden sover Ben Affleck gennem hele filmen og levere en præsentation uden nærværd eller styrke. (¤ synd, for han kan jo godt…se Good Will Hunting eller Boiler Room mm.)

Se i stedet: Zodiac
6/10 (7)

Adventureland [2009]
Instrueret og skrevet af Greg Mottola
Med Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Bill Hader, Ryan Reynolds, Martin Starr og Matt Bush

Teenagedrama om spirende kærlighed og fællesskab på et dødssygt sommerjob i en luset forlystelsespark, et sted midt i 80erne.
Hvis det lyder som noget man har set før, er det meget muligt at det er fordi at der er lavet flere af den slags film end der kan tælles på et sted mellem 7 og 23 hænder.
Derudover er Adventureland så skabelonskæret og forudsigelig at der er meget lidt der adskiller den fra mængden.
Det eneste der redder filmen fra den golde ørken af filmisk middelmådighed er det gode skuespil og den naturlige kemi der er mellem Jesse Eisenberg og Kristen Stewart.

Se i stedet: The Virgin Suicides
6/10
(7)

Categories: Movies