Film Review: World’s Greatest Dad

worlds-greatest-dad-posterInstrueret og skrevet af Bobcat Goldthwait
Med Robin Williams, Alexie Gilmore, Daryl Sabara, Michael Thomas Moore, Henry Simmons og Evan Martin

Du, kære læser, har med garanti tilbragt mange søvnløse nætter med tankerne rettet mod et af livets store spørgsmål: Hvad er dog blevet af den sære lille mand med den skingre stemme fra den legendariske filmserie Police Academy?
(¤ For klarheds skyld vil jeg gerne påpege at visse dele af den ovenstående introduktion er ment ironisk…så lille er han heller ikke.)
Men frygt ej, svaret er fundet.

Manden bærer navnet Bobcat Goldthwait.
Han er siden dengang i 80’erne “blevet voksen” og har bevæget sig om på den anden side af kameraet.
Sidste år stod han bag filmen Sleeping Dogs Lie som jeg desværre ikke har set endnu men den skulle eftersigende være en “sex-komedie” hvor en hund på en eller anden måde er involveret…
Filmen blev rost af anmeldere og det samme gjorde hans nye film, World’s Greatest Dad, velfortjent da den blev vist på de forskellige amerikanske filmfestivaler.

worlds greatest dad Robin Williams er i storform i titelrollen som verdens bedste farmand.
Faderrollen er generelt en hård opgave men her mere end normalt da sønnen, fremragende spillet af Daryl Sabara (kendt fra Spy Kids-serien), er noget nær den reneste definition af et dumt svin.
Han er en fremmedfjendsk, pervers og modbydelig lille satan men Lance (Williams) kæmper en brag kamp for at elske ham på trods af hans åbenlyse mangler.
Pludselig sker der noget uventet i familien og omverdenens, vennernes og farens håndtering af dette er både gribende, interessant og ikke mindst sjov.

Det er skønt at se Robin Williams langt om længe folde sig ud med godt materiale, ligesom i de yngre dage af hans karriere, men man skal nok ikke vænne sig for meget til det da hans nyeste, Old Dogs med John Travolta der har præmiere her i julen, ser ud til at være en afskyelig samling af platheder.
Så nyd det så længe det varer.

Se også: Election
8/10 (6)

Categories: Movies