Film Review: Where the Wild Things Are

where-the-wild-things-are-poster2 Instrueret af Spike Jonze og skrevet af Spike Jonze og Dave Eggers
Med Max Records, Catherine Keener, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Paul Dano, Catherine O’Hara, Forest Whitaker, Chris Cooper og Lauren Ambrose

I skarp kontrast til den sidste film jeg anmeldte, Shorts, så er Where the Wild Things Are en børnefilm der ikke er for børn.
Spike Jonzes filmatisering af Maurice Sendaks bog er en melankolsk fortælling om en dreng der løber hjemmefra og bliver konge for en flok store behårede væsner.
Det er et atypisk og kraftfuldt eventyr af den gamle skole fra dengang en børnefilm godt kunne have kant og noget at sige, langt fra nutidens disney goody goody two shoes intetsigende pladder.
Det er en af grundene til at jeg undrer mig lidt over at før filmen udkom, forlød det at den var for hård og kold og at Spike Jonze skulle klippe den om, hvis dette er den omklippede version så må den originale godt nok være ond.

where_the_wild_things_are_movie_image Filmen er suverænt filmet, blandingen af praktiske og computergenererede effekter fungerede perfekt og både skuespillet og stemmerne er intet mindre end en fryd.
Jeg vil opfordre alle, der savner et eventyr der har lidt mere at byde på, til at opdrive denne film med det samme men på ligefod minde om at det er langt fra et sikkert hit hos alle barnlige sjæle.

Se også: Bridge to Terabithia
8/10 (8)

Categories: Movies