Film Review: The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

bad_lieutenant_port_of_call_new_orleans

Instrueret af Werner Herzog

Skrevet af William H. Finkelstein

Med Nicolas Cage, Eva Mendes, Alvin Xzibit Joiner, Brad Dourif, Val Kilmer, Fairuza Balk, Shawn Hatosy, Jennifer Coolidge, Michael Shannon, Irma P. Hall og Vondie Curtis-Hall

2009 122 min United States

Gennem hele hans karriere har Nicolas Cage ligget på grænsen til at være skingrende psykopat, både på lærredet og i det virkelige liv. Når man tænker tilbage på roller som Sailor Ripley i Wild at Heart, Charlie/Donald Kaufman i Adaptation, Ben Sanderson i Leaving Las Vegas, Castor Troy i Face/Off eller Frank Pierce i Bringing Out the Dead og samtidigt ser interviews, offentlig opførsel og andre ting som bl.a. sidste års rygte om at han skulle være på fallittens rand efter han kun havde købt 7 biler og 3 huse på et år, er det tydeligt at Cage er en mand der flere gange har været helt ude på kanten af afgrunden, stået og kigget ned i den uendelige tomhed og alligevel på mirakuløs vis vender tilbage gang på gang. Det er derfor også kun passende at han nu arbejder sammen med Werner Herzog (Rescue Dawn, Aguirre: The Wrath of God, Nosferatu The Vampyre og Grizzly Man) der bestemt ikke er fremmed i grænselandet selv.BAD_LIEUTENANT_1 Filmen virker ved første øjekast som et ganske almindeligt politidrama iscenesat med et New Orleans hærget af orkanen Katrina som baggrund. Denne illusion bliver dog brudt så snart Terence McDonagh, den altdominerende hovedrolle spillet af Nicolas Cage, møder op på gerningsstedet. Terence McDonagh er en småkriminel lettere korrupt politimand der ser stort på metoderne så længe målet bliver nået. Men det er dog ikke det største problem, han er afhængig af piller, misbruger af alskens stoffer, kærester med en luder og hvad værre er så begynder han at se syner og langsomt men sikkert at miste sin realitetssans.
Nicolas Cage fortærer enhver scene med en manisk og fandenivoldsk præstation der kun bliver forstærket af den forholdsvis normale baggrund der bliver spillet op imod.
The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans er en interessant stofrus af en film båret af en sublim og kaotisk præstation og Nicolas Cages bedste i årevis.
(¤Og lad mig lige gøre en ting klart; der er ingen sammenhæng mellem denne film og Abel Ferraras Bad Lieutenant, fra 1992 med Harvey Keitel, udover titlen og det faktum at de omhandler en lieutenant der er bad. Det er hovedsageligt noget producerne og studiet har påklistret af markedsførings formål)

Se også: The Salton Sea
8/10 (7)

Categories: Movies