Film Review Round-Up: Paris, Iron, Eli, Percy and More

Bunken af film der ventede på en fuld anmeldelse er, på grund af tidligere nævnte travlhed, kun blevet større og større. Derfor har jeg valgt at skære helt ned til benet og starte på en frisk. Så her kommer korte anmeldelser af From Paris with Love, The Book of Eli, Youth in Revolt, Percy Jackson, Mirageman, Mystery Team og Iron Man 2. Indenfor de næste par dage bliver der også ryddet op på spilfronten.

frompariswithlove_poster From Paris with Love [2010]

Instrueret af Pierre Morel

Skrevet af Adi Hasak og Luc Besson

Med John Travolta, Jonathan Rhys-Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden, Yin Bing og Amber Rose Revah

Efter den velfungerende Liam Neeson thriller Taken og den underholdende parkour actionfilm Banlieue 13 (District 13) er det skuffende at se Pierre Morel følge op med denne intetsigende og idiotiske Steven Seagal-actionfilm med John Travolta i rollen som Steven Seagal. Det er snart på tide at Luc Besson skal holde op med at påstå han skriver disse film, det virker mest som en undskyldning for at få hans navn på credits og jeg tvivler på hans navn sælger ret meget mere. Desuden bare fordi man har skrevet en to linjers outline på en serviet i en bar, betyder det ikke at man har skrevet en film. På samme tid kunne jeg også godt tænke mig at John Travolta lagde skuespillerhatten på hylden, da jeg hellere vil huske ham fra dengang han var god (Pulp Fiction, Get Shorty, Face/Off og Blow Out) i stedet for de pinlige ting han har medvirket i for nylig (Old Dogs, Wild Hogs, Hairspray og denne). Håber ikke at denne film siger for meget om hvad der venter i Pierre Morels fremtid…
4/10 (4)

book_of_eli_ver3 The Book of Eli [2010]

Instrueret af Allen & Albert Hughes

Skrevet af Gary Whitta

Med Denzel Washington, Mila Kunis, Gary Oldman, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Michael Gambon og Tom Waits

Hughes brødrene vender endelig tilbage til filmmediet efter en næsten 9 års pause. Hughes brødrene stod bag de to fantastiske ghetto-film, Menace II Society og Dead Presidents, samt Alan Moores Jack the Ripper-film From Hell med Johnny Depp. I The Book of Eli får man en ofte nærmest blindende smuk post-apocalyptisk western med den evigt pålidelige Denzel Washington i titelrollen bakket op af et fremragende cast med bl.a. Gary Oldman, Michael Gambon, Tom Waits og en personlig favorit Mila Kunis (¤ efter min mening er hun en undervurderet skuespillerinde, der kan give gode præstationer hvis hun bare får noget ordentligt materiale.) The Book of Eli er en god, interessant og yderst flot sci-fi film omend med en lettere forudsigelig historie og samtidig nok det tætteste man kommer på en Fallout 3 film.
7/10 (7)

youth_in_revolt Youth in Revolt [2009]

Instrueret af Miguel Arteta

Skrevet af Gustin Nash over C. D. Payne’s bog

Med Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis, Steve Buscemi, Fred Ward, Ari Graynor, Ray Liotta, M. Emmett Walsh og Justin Long

Min tålmodighed med henblik på Michael Cera er hastigt ved at være opbrugt. Han var sjov i film som Superbad og Juno men hans præstationer virker mere og mere one-note, han spiller nærmest uden undtagelser den nøjagtig samme rolle i alle hans film og det har lagt en lille dæmper på mine ellers store forventninger til Scott Pilgrim vs. The World (¤ der dog stadig ser super underholdende ud i den nye trailer der lige er lagt på nettet i dag.) Youth in Revolts største problem er, selv med et godt komisk cast inklusiv folk som Zach Galifianakis, Steve Buscemi og Justin Long, at den aldrig bliver særlig sjov og en komedie der ikke er sjov går unægteligt hurtigt hen og bliver kedelig. Desværre.
5/10 (7)

percy_jackson_and_the_olympians_the_lightning_thief_ver3 Percy Jackson and The Olympians: The Lightning Thief [2009]

Instrueret af Chris Columbus

Skrevet af Craig Titley over Rick Riordan’s bog

Med Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Sean Bean, Pierce Brosnan, Steve Coogan, Rosario Dawson, Kevin McKidd, Joe Pantoliano, Uma Thurman og Catherine Keener

Hollywoods konstante søgen efter nye emner at ødelægge, er nu kommet til de græske guder. Ikke nok med den tidligere anmeldte og rædselsfulde remake af Clash of the Titans, nu er der så kommet endnu én og den er kun marginalt bedre. Percy Jackson (¤ og den meget lange titel) er endnu en af de mange bogserier som man prøver at lave til film, i et desperat håb om at den kunne blive en lige så indtjenende franchise som Harry Potter og de har endda hentet Chris Columbus, der lavede de to første Harry Potter-film) ind til at instruere (¤ man har så lykkeligt glemt at de to første Potter-film ikke var særligt gode.) Lige som Clash of the Titans er det søvndyssende kedeligt, dårligt spillet og fyldt til randen med elendige computereffekter. For gods sake, begge film formår at gøre Medusa tænderskærende pinlig, her med hjælp fra Uma Thurman.
3/10 (5)

mirageman Mirageman [2007]

Instrueret og skrevet af Ernesto Diaz Espinoza

Med Marko Zaror, Maria Elena Swett, Ariel Mateluna, Ivan Jara og Mauricio Pesutic

Mirageman er noget så sjældent som en superheltefilm fra Chile. Det er dog ikke det eneste der skiller den fra mængden, Mirageman er noget så specielt som en blanding af superhelte-action, socialrealisme og 70’er vigilante tribute. Ernesto Diaz Espinoza har forsøgt at holde begivenhederne helt ned på jorden og give det hele en mere realistisk kant samtidigt med at der tilsættes rigelige mængder af brutal martial arts, alt sammen med en baggrund af kitschet “bom-chiki-waw-waw” musik og farvede kameralinser. Det virker ganske simpelt ikke, det er kedeligt og smagløst et langt stykke af vejen, bevares Marko Zaror kan sagtens slå på tæven men det er bare ikke nok til at rede filmen.
5/10 (6)

mystery_team Mystery Team [2009]

Instrueret af Dan Eckman

Skrevet af D. C. Pierson, Donald Glover og Dominic Dierkes

Med Donald Glover, D. C. Pierson, Dominic Dierkes, Aubrey Plaza, Matt Walsh og John Lutz

Komedie-truppen Derrick Comedy får deres spillefilmsdebut med Mystery Team, en sød og sjov lille komedie der dog desværre ikke er helt lige så sjov som deres roste shows. De tre wanna-be detektiver, også kaldet Mystery Team, tjener småpenge ved at løse naboernes mysterier, mysterier som “hey, hvor er den der kat blevet af?” og “hvem har stjålet de her is?”. Det var måske fint nok da de var børn, men nu er de godt oppe i teenageårene og på vej til college, disse barnlige detektiv-lege gør dem ikke ligefrem populære blandt deres medelever. Men så får de en mordsag mellem hænderne…Der er masser af jokes i Mystery Team, hovedrollernes komiske timing er perfekt og alle der har set tv-serien Community ved at Donald Glover er hilarious.
7/10 (8)

iron_man 2 Iron Man 2 [2010]

Instrueret af Jon Favreau

Skrevet af Justin Theroux

Med Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Sam Rockwell, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Jon Favreau, Samuel L. Jackson, Clark Gregg, John Slattery, Kate Mara, Leslie Bibb, Garry Shandling og Paul Bettany

Den første Iron Man-film var en god kontravægt til den seriøse Batman Begins, en farvestrålende, sjov og actionfyldt rutsjebanetur af en tegneseriefilm. Nu er origin-historien fortalt og man kan gøre sig klar til anden runde. Justin Therouxs manuskript ligger denne gang langt større vægt på de forskellige karakterer og de får masser af tid til at udfolde sig. Fordelingen mellem historie, humor og action vil måske skræmme nogle væk, men jeg syntes at Iron Man 2 er en lige så passende efterfølger til etteren som The Dark Knight var til Batman Begins. De mange gode skuespillere spiller godt over for hinanden, humoren er lige i skabet og actionscenerne er fremragende.
8/10 (7)

PS. BAM! Back in Black! (¤ eller grå…sshh!)

Categories: Movies