rubber_ver2.jpg

Short Round: Things are Not Always What They Seem

Rubbertucker-dale-vs-evil-originalSuper

RUBBER 8 Stars
Jeg skal ikke sidde her og påstå, at jeg ved hvilke film som du, kære læser, har set. Men jeg godt sætte penge på, at antallet af film om telekinetiske, psykopatiske og morderiske bildæks rejse gennem verdenen, som man har set, er for de fleste et stort rundt nul. Jeg er dog ikke helt sikker på, at det tal kommer op 1 efter at man har set Rubber.

Hvornår er en psykopatisk bildæks-film, ikke en psykopatisk bildæks-film? Hvis hjernen bag er Quentin Dupieux, en mand som højst sandsynligt er mest kendt under navnet Mr. Oizo, for den dertil tilhørende musik og musikvideoen om den lille, gule headbangende bamse, så bliver det svært at placere filmen, selv i en så specifik genre. Rubber er halvt en film om det omtalte dæk, halvt en film publikums indblanding i kunst og halvt en film om blandingen af de to. Det er ganske underligt og efter min mening, ganske fantastisk. Se den, for du kommer med garanti ikke til at se en anden film som den foreløbig.

TUCKER & DALE VS. EVIL 7 Stars
Der er altid to sider til hver historie, det gælder også gyserfilm. Kan du, kære læser, huske de skumle bonderøve som altid står ved en øde tankstation i horrorfilm og stirrer ondskabs-fuldt på de teenage hovedpersoner, der er på vej ud til en forladt hytte i skoven? Det er Tucker og Dale. De er dog ikke ondskabsfulde, de er bare forvirret og misforstået.

Tucker & Dale vs. Evil tager en velkendt gyserhistorie og vender den på hovedet. Det er good gory fun og bringer minder om gode gamle Evil Dead. Befinder sig behageligt i samme boldgade som Severance og The Cottage.

SUPER 8 Stars
Sidste år høstede Kick-Ass stor anerkendelse, både fra anmelderne, mig selv og det generelle publikum. Men hvis man fandt i en sådan situation, hvor man sad og tænkte, at selv om Kick-Ass tager grundigt pis på Hollywood så gik der alligevel for Hollywood i den, så har jeg nu den perfekte film til dig. Super følger den samme grundhistorie som Kick-Ass, om en ganske almindelig mand som beslutter sig for at blive superhelt, men her er det taget helt ned på jorden.

Filmens hovedperson, spillet fremragende af Rainn Wilson, er i princippet skingrende sindssyg og ser sådan set bare alle som skurke, efter han bliver forladt af sin kone. Super er, i sagens natur, vanvittig dyster, grænsende deprimerende og langt størstedelen af det mulige publikum, vil med garanti finde den direkte forkastelig, men jeg fandt den ret så morsom. Instruktør James Gunn har tidligere vist sin forkærlighed for syg humor i Slither og Tromeo & Juliet. I Super får han hjælp af et veloplagt cast der inkluderer Ellen Page, Michael Rooker, Liv Tyler, Nathan Fillion og Kevin Bacon.

Jeg vil anbefale Super, hvis man har lyst til noget med lidt mere bid, men vær klar over at det kan være at man får mere end man kan bide over.

Categories: Movies