Nights of Horror II: Hey, is this your videotape?

paranormal_activityparanormal_activity_two

PARANORMAL ACTIVITY [2007]4 Stars
Instrueret og skrevet af Oren Peli
Med Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong og Ashley Palmer

Lige siden The Blair Witch Project gjorde “found footage” genren populær, tilbage i 1999, har Hollywood spyttet et utal af lignende film ud og publikum æder det råt. Studierne har spottet en guldgruppe, da denne type film er nemme og billige at producere og profitten er skyhøj. Paranormal Activity kommer ind som et perfekt eksempel på dette, budgettet er minimalt og det er en af de bedst indtjenende horrorfilm nogensinde. Det er noget, som jeg har kæmpe store problemer med at forholde mig til.

For første, har jeg altid et lille problem, hvis en film tjener sindssyge summer af penge, fordi det gør bare at vi får uendelige efterfølgere i samme spor, i stedet for at man finder på noget nyt. Derefter er det nok, om noget, det vigtigste element i horror, at begivenhederne er skræmmende og der er, efter min mening, intet i disse film som er uhyggeligt. Jeg har aldrig været den største fan af The Blair Witch Project, men jeg kan ikke benægte dens effektivitet. Paranormal Activitys struktur ødelægger enhver spænding. Man ved altid hvornår der sker noget og hvornår der ikke gør, det gør det næsten umuligt at blive chokeret af noget som helst. Til sidst, har jeg faktisk lidt svært ved at kalde Paranormal Activity en film. Det er selvfølgelig en film, men for mig virker det mere som noget, der burde vises i fjernsynet og ikke på det store biograflærred.paranormal-activity1
PARANORMAL ACTIVITY 2 [2010] 5 Stars
Instrueret af Tod Williams, skrevet af Michael R. Perry og Christopher B. Landon
Med Brian Boland, Sprague Grayden, Katie Featherston, Seth Ginsberg og Molly Ephraim

Paranormal Activity 2 gør op med strukturen fra den første film, ved at bruge flere kameraer og det faktum, at der rent faktisk også kan foregå noget om dagen. Det ændre dog ikke ved, at jeg stadig ikke syntes at det er skræmmende på nogen måde. Jeg kan egentlig godt lide hvordan disse film er lavet og finder det underligt interessant at se på, men uden uhyggen er det ikke meget af en horrorfilm.

Paranormal Activity filmene overlapper, lige som Saw filmene, hinanden. Her virker det dog mere gennemtænkt, end det gjorde i Saw, og det er faktisk det mest interessante element i filmen. Begge film har uheldigvis jævnt dårlige slutninger, så man forlader oplevelsen med en ubehagelig smag i munden. Til min egen overraskelse, er jeg ret åben for at se den tredje film, noget som jeg bestemt ikke havde regnet med før jeg startede.

Hvis man er mørkeræd, finder ubehag ved tomme huse eller er bange for åbne døre, så er det meget muligt at man bliver skræmt af Paranormal Activity. Hvis ikke, så kan det godt være en ganske kedelig affære.paranormal-activity-2
Det blev lidt bedre, men jeg håber stadig at der er en reel god horrorfilm eller to i vente.

Categories: Movies