Nights of Horror II: Getting under Your Skin

bugruinssplinter

BUG [2007] 8 Stars
Instrueret af William Friedkin og skrevet af Tracy Letts
Med Ashley Judd, Michael Shannon, Harry Connick Jr, Lynn Collins og Brian F. O’Byrne

Når man har set så mange film, som jeg har, så opbygger man en viden om hvordan at de bliver skruet sammen. En films struktur, forløb og fortællingsredskaber er ofte kendt farvand. Det er mere og mere sjældent at man bliver reelt overrasket over noget som helst. Derfor ramte William Friedkins Bug måske endnu hårdere, end den normalt ville. Store dele af filmen befandt jeg mig på kanten af stolen, ude af stand til at forudsige hvad der ville ske, hvordan historien ville udvikle sig og hvordan karaktererne ville reagere på situationen. Det er en uforudsigelighed som man møder meget sjældent og hvis man støder på det, så er det sandsynligvis fordi filmen ikke giver nogen mening. I Bug virker det på den rigtige måde, fordi det er så godt skrevet, instrueret og leveret.

Bug er en one-location thriller, bygget over et teaterstykke. Jeg har før udtalt min kærlighed til one-location film og idéen om vægten bliver lagt næsten 100% på skuespillernes skuldre. Det er derfor vigtigt at skuespillerne kan klare opgaven og de skuffer bestemt ikke i Bug. For alle dem, mig selv inklusive, som ser Ashley Judd som lidt af en letvægt skuespiller i romantiske komedier, bør man se denne film med det samme, fordi hun spiller fantastisk. Der er stor ærlighed, usikkerhed og skrøbelighed gemt i hendes portræt af den forladte truck-stop tøs. Hun bliver kun overgået af en stjernepræstation fra en af mine nye yndlings-skuespillere, Michael Shannon. Han har i lang tid været undervurderet og er sikkert ikke kendt af mange, men han leverer altid stærke roller. Hans maniske og foruroligende præstation i Bug, er det bedste i en allerede flot karriere. Hvis jeg havde taget mig sammen til se filmen da den udkom, så havde begge to været stensikre nominerede som årets bedste skuespillere. Det er dog for sent nu, men det er aldrig for sent at anbefale filmen på det varmeste. Se den, man vil ikke fortryde det.Bug pic
THE RUINS [2008] 8 Stars
Instrueret af Carter Smith og skrevet af Scott B. Smith
Med Jonathan Tucker, Jena Malone, Laura Ramsey, Shawn Ashmore og Joe Anderson

Stop mig, hvis du hørt dette før: En gruppe unge er ude at rejse, de fester og er glade. De tager på en udflugt, men forlader den almindelige rute og pludselig står de ansigt til ansigt med døden…dam dam DAAAM! Det er en historie som er fortalt tusinde gange før i alverdens horrorfilm, men hvis den bliver godt fortalt, er det en historie man sagtens kan høre igen.

The Ruins er godt spillet, flot filmet, uhyggelig og så viser den andre film, som eksempelvis Saw serien, hvordan alt det blodige skal håndteres. Filmen lever noget af det mest effektive og helt igennem modbydelige gore, som jeg har set i lang tid. Det er sjældent at jeg føler ubehag ved en films effekter, men her er det bare så motherfucking klamt. En stor del af det, skyldes selvfølgelig at det er fremragende lavet, men også fordi at det er en del af historien og ikke kun er til for at chokkere. Hvis man har nerverne til det, syntes jeg at man skal opsøge The Ruins med det samme.Ruins pic
SPLINTER [2008] 6 Stars
Instrueret af Toby Wilkins, skrevet af Ian Shorr og Kai Barry
Med Jill Wagner, Shea Whigham, Paolo Costanzo og Rachel Kerbs

Splinter er en god, intens lille horrorfilm med gode præstationer. Filmen bliver desværre hæmmet af sit lave budget, som de har forsøgt at skjule med et ustyrligt kamera og lynhurtige klip. Det er en underholdende film, men den er lidt frustrerende at se på.

Categories: Movies