On the Twenty – First Day of Christmas

wallace-gromit-the-curse-of-the-were-rabbit-originalTidligere på dagen, deltog jeg i en lille let diskussion om forskellige animationsfilm med et par venner af siden og to ting gik op for mig: For det første, så er der nogle som besidder et sæt ganske specielle smagløg og for det andet, så glemte jeg helt den type animationsfilm som jeg måske elsker allermest, nemlig stop-motion animation. Derfor er det kun passende at anbefale en her. Aardman Animation har længe været det førende studie indenfor stop-motion, men de seneste år har de skiftet til computeranimation og selv om Flushed Away og Arthur Christmas helt sikkert er fine nok film, så er det bare ikke det samme. Der er stadig lidt håb for fremtiden med næste års The Pirates! Band of Misfits, men indtil da kan man hygge sig med en af deres bedste skabninger. Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit, fra 2005, har charme i overflod, endnu større mængder af humor og så er det ubegribeligt godt håndværk. Jeg har det lidt på samme måde med denne stop-motion, som jeg har det med special effects til rigtige film. Man kan sagtens lave super flotte ting på computer, men det vil aldrig være noget som eksisterer i den virkelige verden og vil derfor aldrig have den der lækre håndgribelige og hjemmelavede stil. Så sæt julekonfekten på hylen og nyd hvad andre folk kan lave med deres hænder.

Karsten Nielsen

Karsten Nielsen

Creator of gagathemovies.com , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

You may also like...

6 Responses

 1. David Bjerre says:

  Tæller aldrig stop motion med under anition… Måske burde man! De er EPIC! (og du tager stadig fejl med alt det andet, hvad det nu end var)

 2. selvfølgelig tager jeg fejl, er det ikke sådan det plejer at være?

  Stop-Motion er mindst lige så meget animation, fordi de optager hvert enkelt billed lige som man tegner hver enkel frame. Respekterer virkelig den store mængde arbejde der går i denne slags film.

  Både Wallace & Gromit, Nightmare before Christmas, Coraline og selv Town called Panic ligger tæt på hjerte og jeg ville ønske at vi fik flere af den slags film, men det er nok en lost cause nu når cgi er så populært.

 3. David Bjerre says:

  Liveaction film bliver også lavet et billede af gangen, sagde han på værste smart-ass måde. Synes bare animation er noget der er tegnet og stop motion er sit helt egen kategori, der er AWESOME og ja, super imponerende!

 4. Det er godt, smartass!

  De animere jo hver eneste bevægelse, når de flytter figurene, så hvis det ikke er animation, hvad vil du så kalde det?

  Hvad med CG, vil du sige at det er tegnet og derfor under den paraply?

 5. David Bjerre says:

  Tegnefilm og Stop Motion er da to helt fine adskilte kategorier. Mht CGI, så kunne man jo argumentere for at det falder under tegnefilm, eller, at det er sin helt egen kategori. Vi er vel enige om at det er tre helt forskellige sæt evner, der skal til for at lave film i disse kategorier? Hermed ikke sagt, at der ikke også er store sammenfald og at man ikke også kunne smække dem alle sammen i een stor over-kategori.

 6. Du har helt ret, det er forholdsvis forskellige skills.

  Ser det lidt som at tegnefilm er den gammeldags metode, animation er den nye og stop-motion er, ja, stop-motion, men det er bare nemmere at sætte det hele sammen. Heldigvis er det ret nemt, når man skriver en anmeldelse, at sætte et billede på og 99% af gangene kan man se hvad det er. Under alle omståndigheder, elsker jeg det hele, bare der ikke står dansk foran…

Leave a Reply