Mini Review: The Adventures of Tintin

tintin mini review

Jeg har tidligere nævnt, at det var op til Steven Spielberg og Peter Jacksons The Adventures of Tintin at bevise motion-capture teknologiens brugbarhed i moderne animationsfilm, efter at Robert Zemeckis har pint publikum med film som Mars Needs Moms, The Polar Express og A Christmas Carol. Nu har jeg endelig set filmatiseringen af Hergés populære tegneserie og spørgsmålet er så om det er lykkedes for dem. Svaret er et meget bestemt, ja og nej.

The Adventures of Tintin er en teknisk flot film og der er et tydeligt øje for detaljer. Som en tommelfingerregel, når jeg ser denne type film, overvejes det om jeg hellere ville se den som en traditionel tegnefilm og i dette tilfælde er svaret, nej. Det har intet med stilen og animationsmetoden at gøre, jeg har rent ud sagt slet ikke lyst til at se filmen i nogen form. I mine øjne er der ikke noget specielt galt med motion-capture teknologien i The Adventures of Tintin, det er bare ikke en særlig god film. Filmen er lang, rodet og kedelig. Den er fyldt med plothuller og overflødige scener. Filmens begivenheder bliver løbende mere og mere absurde og latterlige, i en historie der i det mindste burde have én fod i virkeligheden, men værst af alt så er humoren særdeles rædselsfuld. Jeg har ikke læst mange af de originale tegneserier, men jeg sige det på denne måde: Hvis humoren er lige så elendig, som den er i filmen, så skulle de tegneserier aldrig have eksisteret!

4 Stars

Categories: Movies