Anti-Hollywood Week: Yattâman

Yatterman

Yatterman PosterJapan FlagInstrueret af Takeshi Miike

Skrevet af Masashi Sogo over Tatsuo Yoshidas forlag

Med Shô Sakurai, Sadao Abe, Kyôko Fukada, Saki Fukada, Katsuhisa Namase og Kendô Kobayashi

2009  Action / Komedie / Børnefilm  119 min.

Yatterman er en yderst underlig børnefilm, skabt gennem en visionær instruktørs nærmest uendelige kreativitet. Halvdelen af filmen er fyldt med semi-dårlige computereffekter og den anden halvdel er ikke rigtig egnet for børn. Der er skumle seksuelle undertoner over det hele, det er groteskt på et nærmest bizart plan og så har pangfarver førsteret frem for alt andet… nu når jeg tænker over det, så er det sådan set bare Spy Kids på japansk.

Jeg fandt flere af scenerne hysterisk morsomme, men det var sjældent af den rette grund. Yatterman bør kun ses af fans af forlaget, folk der gerne vil have japansk sukkersyge og psykopater som undertegnet.

Hvad har jeg lært om det pågældende land? Gigantiske robotdele er billige i Japan, plus det faktum at, stort set alle japanske sætninger kan oversættes til “I want to fuck you!”

Hvad kan Hollywood lære? En smule galskab gør ikke nødvendigvis en film bedre, men det gør den mere seværdig.

4 Stars

Categories: Movies