GaGa The Movies Card Collection: Anti-Hollywood Edition

Vincent Cassel GoldJean Reno GoldGuillermo Del Toro Gold

Denne uge giver anledning til at se bort fra alle de faste fra Hollywood og kaste et blik ud i den store verden, anerkende nogle alle de fantastiske skuespillere og instruktører der er at finde, lukke dem ind i GaGa The Movies’ Hall of Fame og give dem et fancy samlerkort. Ja, jeg er også sikker på, at de føler sig ganske specielle. Her er de første 3.

Først har vi to af de bedste skuespillere som Frankrig har at byde på, Vincent Cassel og Jean Reno. Vincent Cassel stiftede man først kendskab til i midten af 90’erne med en pragtpræstation i Mathieu Kassovitzs mesterværk La Haine og som fuldt ud galning i Jan Kounens psykopatiske actionfilm Dobermann. Siden har han gang på gang overgået sig selv med den ene gode film efter den anden, film som L’Appartment, Les riviéres pourpres (The Crimson Rivers), Le pacte des loups (Brotherhood of the Wolves) og ikke mindst den traumatiserende Irrévisible. Han har også gjort det godt i Hollywood med roller i eksempelvis David Cronenbergs Eastern Promises og Darren Aronofskys Black Swan.

Jean Reno brændte sig fast i min og mange andres hukommelse, med rollen som den rolige og venlige lejemorder i Luc Bessons klassiker Léon fra 1994. Mange af scenerne mellem Reno og den purunge Natalie Portman har for evigt sat sig fast i min hjerne og det er jeg lykkelig for. Men Reno har skam også lavet mange andre ting. Hans behagelige stemmer og fantastiske ansigt dukkede op i film som Le grand Bleu (The Big Blue), Brian de Palmas Mission: Impossible, John Frankenheimers Ronin og så spillede han overfor Cassel i The Crimson Rivers. Han blev desværre også bondefanget ind i Roland Emmerichs forfærdelige genindspilning af Godzilla, men det er ikke Renos skyld at den film er elendig.

Rundens første instruktør er også af verdens største nørder. Guillermo Del Toro er selvudnævnt nørd hele vejen ind til margen i hans knogler, på den bedst mulige måde, han brænder for alt hvad han laver og så er han også et af de største nulevende visuelle genier. Han har forbløffet med foruroligende smukke billeder i film som El laberinto del fauno (Pan’s Labyrinth), Cronos og El espinazo del diablo (The Devil’s Backbone). Han har også præsteret at gøre superheltefilm til noget helt specielt med Blade II, Hellboy I og Hellboy II: The Golden Army. Han første tur til Hollywood blev til Mimic med Mira Sorvino, filmen blev lettere mishandlet af studiet og fik en blandet modtagelse, men jeg har nu altid godt kunne lide den. Guillermo Del Toro har også stået som producer på gode film så som Los ojos de Julia (Julia’s Eyes), El orfanato (The Orphanage) og Splice. Del Toro er aktuel til næste år med Pacific Rim, en science fiction film om gigantiske monstre mod gigantiske robotter og ja, jeg er også en nørd og har mest af alt lyst til at opfinde en tidsmaskine, så jeg kunne se den film med det samme.

Det var de første 3, der kommer flere i løbet af ugen.

Categories: GaGa Gold