GaGa The Movies Card Collection: Anti-Hollywood Edition Part 2

Takeshi Miike GoldHayao Miyazaki GoldTakeshi Kitano Gold

Få mennesker kan prale med et sådan effektivitetsniveau som Takashi Miike opretholder, de fleste andre kan kun se på i ren forbløffelse. Miike nærmer sig med hurtige skridt film nummer 100 i sin 21-årige instruktør-karrierer. Men endnu mere inponerende end det skyhøje antal af film, er den næsten usandsynlige variation der bliver lagt for dagen. Miikes CV tæller klassisk samurai-drama (13 Assassins, Hara-Kiri: Death of a Samurai), skøre superheltefilm (Zebraman I & II), Yakuza thrillers (Gozu, Kikoku), over-the-top actionfilm (Dead or Alive trilogy), psykologisk horror (Audition, One Missed Call), computerspil-filmatiseringer (Ace Attorney), bodyhorror (Ichi the Killer), westerns (Sukiyaki Western Django), børnefilm (Yattaman, Ninja Kids!!!) og kannibalmusicals (The Happiness of the Katakuris). Man ved aldrig hvor man har Miike og det er altid spændende at følge.

Hayao Miyazaki er, af mange, blevet kaldt asiens svar på Walt Disney og for en gangs skyld, passer en sådan sammenligning perfekt. Miyazaki er den kreative drivkraft bag Studio Ghibli og har gennem tiderne givet os nogle af de bedste tegnefilm nogensinde. Med et CV der tæller film som Spirited Away, Princess Mononoke, Porco Rosso, Kiki’s Delivery Service og ikke mindst My Neighbor Totoro, er det svært at finde et eneste ondt ord at sætte på manden.

Takeshi Kitano er en af de mest respekterede japanske instruktører og den respekt får man ikke for ingenting. Kitano har siddet i instruktørstolen for film som Zatoichi, Outrage, Sonatine og Dolls. Takeshi Kitano går også under skuespiller aliaset Beat Takeshi og har leveret mindeværdige præstationer i alle sine egne film, men også i filmen som Battle Royale, Gonin og Izo. Han var en kort tur forbi Hollywood, hvor han spillede med i Keanu Reeves’ rædselsfulde science fiction film Johnny Mnemonic, men det behøver vi ikke snakke mere om. Han var også medvært på det sindssyge japanske gameshow, Takeshi’s Castle, men igen ikke noget man behøver at snakke om.

Categories: Movies