Minor Detours: Bizarroland

sukiyaki western django review

Japan FlagSukiyaki Western DjangoInstrueret af Takashi Miike

Skrevet af Takashi Miike og Masa Nakamura

Med Hideaki Itô, Kôichi Satô, Kaori Momoi, Masanobu Andô og Quentin Tarantino

2009  Western / Action  121 min.

Hollywood genindspiller hver eneste halvvejs interessante historie, de kommer i nærheden af, så hvorfor skulle det være anderledes i resten i verden, det er trods alt nemmere end at finde på sine egne historier. Der er dog stor forskel på, hvordan man griber genfortællinger an og Takashi Miikes version af Django, virker mere som at Miike fortæller den legendariske historie om cowboyen Django videre til en ven, rent ud fra hans erindringer af filmen fra 1966 og efter det hele har rodet rundt i hans sindssyge hoved siden han var barn.

Sukiyaki Western Django virker som en feberdrøm af en western set igennem et asiatisk filter, så nu er der selvfølgelig samuraier med katana-sværd, ninjaer, en overflod af blod og voldsomt stiliserede shootouts. Nåh ja, så er der også en underlig drømmesekvens med Quentin Tarantino, du ved, bare fordi at han og Miike er gode venner. Filmen er ikke lige så god som originalen, men Miike har i det mindste gjort det til sin egen og derfor er den uendeligt mere interessant end alle de ligegyldige Hollywood remakes.

7 Stars

Iron Sky AHW

Iron Sky PosterFinland1Instrueret af Timo Vuorensola

Skrevet af Johanna Sinisola, Timo Vuorensola, Michael Kalesniko og Jarmo Puskala

Med Julie Dietze, Christopher Kirby, Udo Kier, Peta Sergant, Götz Otto og Stephanie Paul

2011  Sci-Fi / Action / Komedie  93 min.

Vi kender det alle sammen, man er til en eller anden lam fest og der er altid én som på mirakuløs vis er blevet meget mere fuld end alle andre. Det er ofte denne person, der forsøger at fortælle festen, hvad han selv syntes er den sjoveste joke nogensinde. Det er selvfølgelig aldrig en specielt god joke, men det stopper ikke personen i at være ved at dø af grin for hvert tredje ord. Udover de hyppige grineflip, så er personen også forfærdelig til at fortælle denne lusede vittighed og gentager derfor sig selv konstant. Når joken endelig er forbi, står den halvhjertede humor festen langt ud af halsen og man ønsker ikke andet end, at smide denne nar for porten. Det er præcis hvad Iron Sky er, en lallende idiot uden humor.

Iron Sky har én joke, nazister lever i fuld flor og har en base på månen, en joke der er mildt humoristisk den første gang, men filmen har ikke andre og gentager den ad libitum. Når filmen endelig er slut, kunne den gode gamle Udo Kier ikke engang tvinge et smil frem fra kedsomligheden.

3 Stars

Lucky Luke copy

France flag120x160 LL face+perso petits:Mise en page 1Instrueret af James Huth

Skrevet af James Huth, Sonja Shilito og Jean Dujardin over René Goscinnys forlag

Med Jean Dujardin, Michaël Youn, Sylvie Testud, Alexandra Lamy og Melvil Poupaud

2007  Western / Komedie  103 min.

Der er lavet mange tegnefilm baseret på cowboy-helten Lucky Luke og de har alle været rettet klokkerent mod børn, men med James Huths live-action filmatisering fra 2007, har jeg en del sværere ved at finde ud af hvem målgruppen er. Filmen er søbet ind i surrealisme, humoren er bizar og tempoet er all over the place. Det er muligt at det hele er taget direkte fra tegneserieforlaget, men hvis man overfører det så rent fra stillestående tegninger til en regulær spillefilm, bliver resultatet mildest talt underligt. Det burde jo betyde, at filmen er rettet mod de voksne og børnene bare skulle blive væk, hvilket også burde være ensbetydende med at jeg skulle elske denne film. Der er også meget som jeg syntes rigtig godt om, blandt andet Jean Dujardin (The Artist) som er perfekt i hovedrollen som Lucky Luke, men alt i alt er den stadig for børnet. Lucky Luke er en meget rodet og underlig film, men burde ses på grund af Jean Dujardin og hans fantastiske smil.

6 Stars

Loved Ones AHW

Australien1Loved Ones posterInstrueret og skrevet af Sean Byrne

Med Xavier Samuel, Robin McLeavy, Victoria Thaine, Jessica McNamee og Richard Wilson

2011  Horror / Thriller  84 min.

I alle de sukkersøde Hollywood teenage-film, er det årlige skolebal det vigtigste i de unge menneskers liv og hvis man får et nej på sin invitation, er det næsten jordens undergang. Heldigvis finder fyren altid ud af, at hende der nørden faktisk er den smukkeste af dem alle og de lever lykkeligt til deres dages ende. Sådan er det bestemt ikke i den australske The Loved Ones, hvor fyrens nej resulterer i, at han bliver kidnappet og tortureret. The Loved Ones er intens horrorfilm med blod i spandevis, en trykkende stemning og en yderst morbid humoristisk sans. De unge skuespillere gør det godt, især Xavier Samuel som nok skal blive til noget stort, og filmen er effektiv et godt stykke af vejen, men der er desværre også en løs sidehistorie, der uheldigvis er lidt for løs.

7 Stars

Hvad kan lære af det pågældende land?
Det kan forsvares at tage et katana-sværd med i kamp mod en gatling gun.
I Finland er topmålet af satire, nazister i rummet og Sarah Palin som præsident af USA.
I Frankrig behøver man ikke, at lave film til et publikum.
De australske skoler holder ikke meget øje med, hvad der sker til det årlige skolebal.

Hvad kan Hollywood lære?
Når man skal genindspille alt, så kan man i det mindste gøre filmen til sin egen vision af historien.
Folk griner af de dummeste ting… vent, det står Adam Sandler allerede for.
Anderledes er ikke et fy-ord.
Hvis man ikke kan forudsige alt, så er historien mere spændende.

Categories: Movies