2012: Best Score / Soundtrack

Best Score 2012

Runners-Up: The Artist, The Muppets, Skyfall og Beasts of the Southern Wild

Der var et overraskende begrænset antal af enestående scores og soundtracks sidste år. Selvfølgelig var da flere musiksider der passede fint til deres respektive film, men der var ganske få der for alvor markerede sig. Det var blevet en vane, at der hvert år blev tilføjet 5-6 soundtracks til den normale pladerotation her i huset, men det var ikke tilfældet sidste år. Ja, jeg har da nomineret Skyfall, men når det kommer til stykket så er det jo egentlig kun Adele’s titelmelodi som man hører igen og ja, der er da nogle sjove sange på soundtracket til The Muppets, men de fungerer bedst i sammenhæng med dukkerne selv og jeg kan ikke forestille mig, at det ville komme på playlisten specielt ofte.

Et album er dog kommet i den faste rotation, nemlig Atticus Ross og Trent Reznors score til David Finchers genindspilning af The Girl with the Dragon Tattoo. Deres skarpe elektroniske lyd passede fremragende til de kolde og kyniske billeder. Det var ikke helt lige så godt som deres tidligere sammenarbejde til Fincher’s The Social Network, men det var uden tvivl det bedste element af The Girl with the Dragon Tattoo.

Categories: Movies