2012: Best Horror

Best Horror 2012

Runners-Up: The Loved Ones, Let Me In, Kill List og Cockney vs. Zombies

Man skal lede længe efter god horror og det var også tilfældet i 2012. Det hjalp selvfølgelig på ingen måde, at der ikke var tid til en Nights of Horror temauge, men jeg så faktisk flere film i genren i forhold til året før, der var bare forsvindende få af dem som var noget værd. Efter længere tids søgen, fandt jeg dog en lille håndfuld, der var denne kategori værdig. Den australske The Loved Ones var dejligt modbydlig, Let Me In var en af de få genindspilninger som faktisk havde noget på hjertet, Cockney vs. Zombies var en underholdende b-film af den blodige slags og den nervepirrende Kill List var sublim, også selv om den måske balancere på den udefinerbare grænse mellem gyser og thriller genrene.

En film var bare en smule mere interessant end de andre, jeg kunne simpelthen ikke stå for Drew Goddard og Josh Whedon’s smarte dekonstruktion af genren, The Cabin in the Woods. Det var en film, skabt til dem der elsker genren og selv om det måske ikke var den mest uhyggelige gyserfilm nogensinde, så var det forfriskende at se en intelligent en af slagsen. Det er en sjældenhed i genren og det er tydeligt, at Goddard og Whedon har set nogle gyserfilm i deres tid. Man kan læse mere af min mening om filmen i den fulde anmeldelse her.

Categories: Movies