Jeff-Goldblum-Gold.png

GaGa’s Card Collection: 2013 Selection

gaga gold

GaGa The Movies helt egen Hall of Fame og yderst eksklusive samlekort-klub er tilbage, for første gang i 2013 og kortenes udseende er selvfølgelig blevet opdateret for at matche sidens design. Inden folk begynder at blive sure og brokke sig over, at de nye kort slet ikke passer til resten af deres samling kan jeg kun sige; at folk burde holde op med at leve i fortiden, stoppe med at bekymre sig over fiktive ting og at returretten for længst er udløbet.

Jeff Goldblum GoldBill Murray GoldSteve Buscemi Gold Trade

Årets første guldmedlemmer rangerer måske ikke højt på listen over Hollywoods mest attraktive mænd, med mindre at man medregner de 15 lange sekunder hvor kameraet kærtegner Dr. Ian Malcolms svedige overkrop i Jurassic Park, men de har alle en stor plads i hjertet af min filminteresse. De er alle karakterskuespillere, de svømmer måske ikke ligefrem i store hovedroller, men til gengæld gør de enhver film bedre bare ved at være med.

Jeff Goldblum er bedst kendt for hans semi-arrogante humor og hans spøjse talegang. Han huskes hovedsagligt som ovennævnte Ian Malcolm i Jurrasic Park eller Seth Brundle i David Cronenberg’s The Fly men kan også nydes i film som Independence Day, Powder, The Great White Hype og Igby Goes Down. Bill Murray er en af mine absolut favorit skuespillere og nej, det er ikke bare fordi, at han minder om en sjov version af min far. Hans tørre og skæve humor falder måske ikke i alles smag, men den rammer fuldstændig plet hos mig, han er en af de få folk som kan sige næsten hvad som helst og jeg ligger flad af grin. Murray er bedst kendt fra Ghostbusters, Sofia Coppolla’s Lost in Translation og hans lange sammenarbejde med Wes Anderson (Rushmore, The Life Aquatic, Fantastic Mr. Fox, The Royal Tenenbaums, Moonrise Kingdom) men man bør ikke glemme perler som Groundhog Day, Get Low, Broken Flowers, Scrooged og Cradle Will Rock. Steve Buscemi er beviset for at man sagtens kan have succes i Hollywood, selv om man kom sidst i livets skønhedskapløb. Han har mere end 100 credits på hans cv og hver eneste en af de roller er seværdig, hvilket kan siges om meget få andre skuespillere, selv hans venskab med Adam Sandler og medvirken i alle hans film kan ikke fratage hans status som en levende legende her på siden. Blandt de mange film på hans cv kan man nævne Fargo, Reservoir Dogs, The Big Lebowski, Ghost World, Living in Oblivion, Desperado, Trees Lounge, Con Air, The Imposters, Armageddon, Monsters Inc, Big Fish og Boardwalk Empire.

Attack the Block GoldPulp Fiction GoldEvil Dead 2 Gold

Sidens store Hall of Fame titanium-imprægneret bankboks bliver samtidig åbnet for vigtige film, til evig beskyttelse mod udefrakommende skade. Det er selvfølgelig en anelse overdrevet, jeg beskytter intet, andet end min kærlighed til disse film. Den første film på listen kan måske virke en smule forhastet for nogle, men for dem som har fulgt siden de sidste par år, kan det ikke komme som nogen overraskelse præcis hvor meget jeg værdsætter Joe Cornish’s Attack the Block. Udover at det er en fremragende, modig, sjov og kreativ film, det er også et ret beskrivende faktum at, på trods af filmens korte levetid, så har jeg på nuværende tidspunkt set Attack the Block flere gange end nogen anden film, nogensinde (selv film som T2: Judgement Day og Pulp Fiction). Apropos Pulp Fiction, så er den næste film til samlingen. Quentin Tarantinos mesterværk kræver vel næppe nogen introduktion, få film har været så betydningsfulde for det moderne medie som den. Sidste film i denne omgang, er Sam Raimi’s Evil Dead 2: Dead by Dawn og det virker kun logisk, at den skulle være blandt de første, Bruce Campbell var trods alt sidens første guldmedlem. Evil Dead 2 er en suveræn blanding af sprudlende energi, bundløs opfindsomhed, charmerende humor og imponerende praktiske effekter. Filmen er ikke blot blandt filmhistoriens bedste horrorfilm, den er også en af de bedste komedier.

Det var så årets første samlekort, efter lang tids venten, men nu hvor designet er lavet, går jeg ud fra at de kommer oftere end før.

Categories: GaGa Gold