abcs_of_death.jpg

Nights of Horror: The ABCs of Death

ABCs of Death review

Antologier har længe været en populær undergenre for horror med samlinger som Creepshow, Tales from the Darkside, Twilight Zone, Tales from the Crypt og Trick ‘r Treat. Fælles for de fleste antologier, uanset om det er horror eller en anden genre, er det en meget blandet affære og kan derfor være en anelse svært at anmelde som én film, med en overordnet karakter. Ofte er der en god kortfilm og så er resten mere eller mindre fyldstof, for at få projektet pumpet op til spillefilmslængde. Jeg kan selvfølgelig godt forstå det umiddelbare koncept. Jeg ser mange film, men meget få kortfilm og jeg kan kun forestille mig at det er endnu færre hos det almene filmpublikum, så det er en effektiv måde at få filmene foran flere øje, men for det meste er det bare noget rod.

ABCs of Death pic

Fortidens tendenser bliver kun understreget i The ABCs of Death grundet det udvidet antal af film. 26 instruktører har fået hver deres bogstav fra alfabetet og frie hænder til at lave en 3-5 minutters kortfilm udfra det. Så der er unægteligt en masse variation og hvis man ikke kan lide en kortfilm, så er der ikke lang tid før den næste begynder, problemet er bare at man skal vade igennem utroligt meget møg for at finde frem til de 5-6 gode historier. Filmenes indhold spænder vidt og bredt, lige fra dommedag, hundekamp, computer-edderkopper, tegnefilm og stopmotion til fredtidsprævention, pelsdyrs nazister, onanerings-konkurrencer og japanske skolepiger som prutter, fælles for dem alle er dog blod, blod, dårlig humor og mere blod. De indbudte instruktører er også meget forskellige og en del mere internationalt end jeg havde forventet med folk som Ben Wheatley (Kill List), Nacho Vigalondo (Timecrimes), Ti West (House of the Devil), Anders Morgenthaler (Princess), Xavier Gens (Frontiers), Jason Eisner (Hobo with a Shotgun), Angela Bettis (May), Jon Schnepp (Aqua Teen Hunger Force) og Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police). Det hjælper intet når man kun kan byde på en håndfuld seværdige klip og resten så rangerer fra det ligegyldige til det skræmmende elendige.

ABCs-of-Death-Featured

The ABCs of Death er et interessant eksperiment, men også et eksperiment som fejler på næsten alle tænkelige punkter. De instruktører som jeg ønsker mere fra, er de samme som fra før filmen startede, men én ting er der da kommet ud af det, jeg ønsker intet mere i livet end et løfte om at Noboru Iguchi aldrig rører et kamera igen.

Three Stars

Categories: Movies