vhs_two.jpg

Nights of Horror: V/H/S/2 (S-VHS)

vhs 2 alt

vhs_two

Instrueret af Simon Barrett, Gareth Evans, Jason Eisner, Gregg Hale, Eduardo Sánchez, Adam Wingard og Timo Tjahjanto

Skrevet af Simon Barrett, Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Jason Eisner, Jamie Nash, John Davies, Brad Miska og Eduardo Sánchez

Med Simon Barrett, Lawrence Michael Levine, Kelsy Abbott, Adam Wingard, Hannah Hughes, Casey Adams, Jay Saunders, Devon Brookshire, Mindy Robinson og John T. Woods

2013  Horror  US  95min.

Jeg har tidligere kæmpet meget med, hvordan man skal bedømme antologier. Det er ofte en så blandet landhandel, at det kan være svært at finde en passende samlet karakter. Nogle gange er det selvfølgelig nemmere end andre, eksempelvis havde jeg ingen problemer ved at give den første VHS en lav karakter, da ingen af historierne kommer i nærheden af noget som man kunne beskrive som godt. I The ABCs of Death var der omkring en femtedel, som man kunne klassificere som kvalitet, så den kunne heller ikke udløse skyhøje karakterer. Doomsday Book var i den helt anden grøft, det var måske ikke fantastisk som en helhed, men det var alt sammen interessant. VHS2 ligger et sted i midten af en meget rodet genre.

vhs2

Strukturen i disse film varierer, men ofte bliver de små historier bundet sammen af en større rammefortælling, som fungerer ankerpunkt og rød tråd gennem de andre sekmenter. Rammefortællingen i VHS2 er direkte elendig og bliver understrejet af en generel mangel på evner og idéer hos skuespillere såvel som instruktør, så filmen giver ikke det bedste førstehåndsindtryk, men det bliver heldigvis bedre når de altafgørende kortfilm, antologi-genrens byggesten, er introduceret.

Phase 1 Clinical Trials – Adam Wingard (You’re Next)
En tankevækkende fortælling om fremtidens overvågelses-samfund og sammensmeltningen af mennesket og teknologi, desværre falder den hurtigt i alle de kliché-fælder den kan komme i nærheden af og Adam Wingard er ikke just den mest overbevisende skuespiller nogensinde.

A Ride in the Park – Eduardo Sánchez (Blair Witch Project) & Gregg Hale (Say Yes Quickly)
En afslappende motionstur i parken kører hurtigt af sporet, da det pludselig vrimler med zombier. Se, så blev det straks bedre, selv om det omhandler zombier. Sánchez og Hale leger med forventningerne, vender konventionerne på hovedet og skaber en intens menneskejagt.

VHS2-5

Safe Haven – Gareth Evans (The Raid) & Timo Tjahjanto (Macabre)
Et dokumentarhold besøger en dommedagskult og får lov til at interviewe den sindssyge leder, lige inden det hele går galt. Evans og Tjahjanto leverer en brutal, blodig og ubehagelig historie som formår at holde intensitet og skræmme-niveauet, selv mens blodet flyder. En af de mest vellykkede kortfilm som jeg til dato har set i en antologi og det er lige før man savner en version i fuld spillefilms længde. Der sker fandenme sjældent.

Slumber Party Alien Abduction – Jason Eisner (Hobo with a Shotgun)
Afslutningshistorien, om en sleepover der får besøg fra rummet, ender med at være ganske underholde, til trods for de tvivlsomme karakterer. Det normale found footage håndholdte kamera bliver dog taget til ekstremer, så det til tider er umuligt at se forskel på op og ned.

VHS2 er ikke en klokkeren succes, men den kommer tættere på end mange af de andre nyere forsøg og der er faktisk et par gode og effektive gys at hente.

Five Stars

Categories: Movies