Eddie-Iron-Maiden.jpg

An Audio Visual Presentation: Iron Maiden

Eddie Iron Maiden

[Jonas Kostending, en god ven af siden, har startet et fællesskab på Facebook med formålet at dele god musik og musikalske oplevelser. Jonas skriver gode og interessante musikhistorier, ofte med stor personlighed. Disse historier vil jeg gerne være med til sprede, så derfor finder nogle af dem nu vej til gagathemovies.com. Denne gang er det dog ikke Jonas bag tasterne, derimod hans bror Rasmus, men temaet er stadig musik. Hvis man vil vide mere, så hedder gruppen Audio og kan findes her.]

Iron Maiden er et engelsk heavy metal band fra Leyton i øst-London, der blev dannet i 1975 af bassist og primære sangskiver Steve Harris. Siden dets dannelse er bandets diskografi vokset til at inkludere i alt 36 albums: 15 studiealbums; 10 livealbums; 4 EP’er; og 7 opsamlingsalbums. Bandet regnes som et af de mest indflydelsesrige heavy metal bands i verden, og har solgt mere end 100 millioner albums. Iron Maiden har derudover haft stor indflydelse på udviklingen af andre metal-genrer. Et eksempel er det amerikanske thrash metal-band Slayer, som har udtalt at Iron Maiden er et af de bands som har påvirket dem mest. Den 19. august 2005 blev bandet medlem af Hollywoods Rockwalk, som er musikkens svar på Hollywoods Walk Of Fame.
Bandets maskot, “Eddie”, går igen både til koncerterne og på covers til bandets album.

ironmaiden

”Fear Of The Dark” er efter min mening et af de mere komplette numre der nogensinde er skrevet. Med både den lækre melodiske start, der så går over i det super svedige tema, hvor man rigtig får en fornemmelse af den karakteristiske konstellation af de 3 guitarister i Iron Maiden. Derefter kommer et instrumentalt stykke, der afsluttes af et par geniale tekniske solo’er, hvorefter man føres tilbage i ‘Heavy Metal Heaven’! Det hele afsluttes i en regn af lækkerier fra forsangeren Bruce Dickinson.

Nummeret findes på pladen af samme navn fra 1992. Udover ”Fear Of The Dark” var der virkelig gang i fede udgivelser i ’92, her er lige en lille liste over andre fantastiske albums som også udkom i 1992.

Rage_Against_The_Machine_-_SameBlack Sabbath “Dehumanizer”
Manowar “Triumph of Steel”
Dream Theater “Images and Words”
Pantera “Vulgar Display of Power”
Rage Against the Machine “Rage Against the Machine”
Megadeth “Countdown to Extinction”
W.A.S.P. “The Grimson Idol”
Faith No More “Angel Dust”
Alice in Chains “Dirt”
Iced Earth “Stormriders”
REM “Automatic for the People”
beastie_boys_check_your_headNick Cave and the Bad Seeds “Henry’s Dream”
Neil Young “Harvest Moon”
Tom Waits “Bone Machine”
Ministry “Psalm 69”
Cypress Hill “Cypress Hill”
Dr. Dre “The Cronic”
Beastie Boys “Check Your Head”
Tori Amos “Little Earthquakes”
Aphex Twin “Selected Ambient Works 85-92”
Sublime “40 oz. to Freedom”

Categories: Audio, Music